Een culinaire trip in
4 seizoenen

Over Kookeet

Kookeet is al negen jaar de hoogmis voor foodies. Op een laagdrempelige en gezellige manier laten we het grote publiek kennis maken met het brede aanbod van de Brugse topgastronomie. De voorbije jaren kwamen meer dan 100.000 foodliefhebbers naar Brugge om op één weekend te genieten van de culinaire prestaties van 30 Brugse topchefs. Kookeet toont de topkwaliteit van de Brugse restaurants aan Vlaanderen, België en ver daar buiten.

Vandaag kiest Kookeet voor een nieuwe formule. We willen het hele jaar door aanwezig zijn. We doen dit met een seizoenscampagne in de restaurants en een culinair festival in het Grootseminarie. We houden ons hierbij steeds aan de vaste ingrediënten en waarden van Kookeet.

Seizoenscampagne

Elk seizoen is er een kookeetbeleving in de restaurants van de deelnemende Brugse topchefs. Bij de start van ieder seizoen, selecteert Kookeetinspirator Wim Lybaert drie producten die typisch zijn voor het seizoen en passen in het thema GROND. De deelnemende Brugse topchefs gaan met de voorgestelde producten aan de slag en creëren elk vanuit hun eigen invalshoek een gerecht of menu.
De wintercampagne en lentecampagne gaan wegens corona niet door. We kijken uit naar de zomer en houden je hier op de hoogte!

Culinair festival

In de herfst gaan alle registers open en trekken we op 25, 26 en 27 september 2021 ook naar het Grootseminarie. Deze drie culinaire hoogdagen bereiden we nu volop voor.

De vaste ingrediënten van Kookeet

#1 — Thema en inspirator

Elk jaar werken we met een thema en inspirator. Dit jaar is het thema GROND, gekozen door inspirator en Bruggeling Wim Lybaert.

#2 — Het Verhaal achter…

… de grond van de chefs
De chefs die al kokend hun persoonlijk verhaal brengen. Terug naar de oorsprong op zoek naar de drijfveren en inspiratie van de chef. We willen het verhaal brengen over iedere chef.

… de grond van de gerechten
We zijn op zoek naar het verhaal achter het recept: hoe is een chef ertoe gekomen? Welke herinneringen hangen er aan vast? Wat is de inspiratie? We hebben ook aandacht voor de voedselbron. We willen inzicht geven in de voedselketen en informatie over de producten. We willen de bezoekers bewuster maken waar hun eten vandaan komt.

#3  — Voor iedereen

Kookeet is er niet alleen voor de foodies maar voor iedereen die wil genieten van een topgerecht en een goed glas wijn. Iedereen heeft zijn of haar reden om naar Kookeet te komen: horeca professionelen, foodies, gezinnen met kinderen, inwoners en bezoekers.

#4  — Beleving

We trekken naar het Grootseminarie met zijn grote weide en verschillende binnen- en buitenlocaties. De bezoeker zal op Kookeet iets beleven, wat op restaurant niet mogelijk is. We willen opnieuw alle zintuigen prikkelen … het gras onder de voeten voelen, de chefs passioneel zien koken, het houtvuur ruiken, …

Ook in de restaurants willen we de Kookeetbeleving en het thema doortrekken zodat het Kookeetgevoel niet wegebt na het festival in september.

#5 — Duurzaamheid

We zetten in op duurzaamheid, lokale producten, korte keten, seizoensgebonden ingrediënten… bewust consumeren.

# 6 — Verbinding creëren

Kookeet is de maïzena in het culinaire speelveld en bundelt de krachten om de Brugse topgastronomie te promoten. We zorgen voor verbinding met en tussen de chefs, de hotelscholen Spermalie en Ter Groene Poorte, de stad, de bezoekers en de producenten.

Brugge, stad van de gastronomie

Brugge is niet zomaar één van de gastronomische centra van Europa. Twee gereputeerde scholen – Spermalie en Ter Groene Poorte – leiden culinair talent op dat internationaal furore maakt. Niet minder dan 35 Brugse chefs worden aanbevolen door Michelin, Gault &  Millau en Bibgourmand. Nergens ter wereld vind je ook zoveel sterrenrestaurants geconcentreerd in en rond een stad. Brugge is dé plek om te genieten van de culinaire geneugten van Belgisch toptalent.