Een culinaire trip in
4 seizoenen

Zuid 55

Zuid 55
Zuid 55
  • Chef
  • Bart de Cock

“Als kok laat ik mij inspireren door klassieke gerechten. De combinaties en bereidingen die ik geleerd heb op stages en werkplaatsen, hotelopleiding en de zaak van mijn ouders – waar ik mijn eerste ervaring in de horeca opdeed – breng ik op mijn eigen manier. Ik hou ervan om op het bord gastronomische schilderijtjes te creëren en in het glas een wijn te schenken die het gerecht extra in de verf zet. Ik ben geboeid door de Scandinavische keuken omdat de natuur daar zo opvallend aanwezig is, bijvoorbeeld in de vele kruiden of in de toonaangevende rauwe producten.” 

 

Zuid 55 werkt bewust met een kleine kaart, altijd seizoensgebonden en samengesteld met lokale producten. De specialiteiten zijn kwarteleitjes bij het aperitief en kreeft op verschillende wijzen.

 

www.zuid55.be

#kritisch #jongedynamischekok #openminded #creatief #teamplayer

Inspired by Kookeetmenu
Herfsteditie (vr 25 en za 26 september)

Vrijdag à la carte of menu, zaterdag menu

* Wachtbordje
* Tapijtschelp – citrus – vichyssoise – prei
* Groenlof ‘Inspired by Kookeet’
* Scamorza – parmesanroomijs – San Daniele

Interesse? Reserveer hier je tafel!