Een culinaire trip in
4 seizoenen

Tête Pressée

Tête Pressée
Tête Pressée
  • Chef
  • Pieter Lonneville

“Thuis op de boerderij aten wij twee keer per dag warm. Het belang dat ik hecht aan goed eten, is toen ontkiemd. Na mijn koksopleiding aan Spermalie en stages in Het Hommelhof en Oud Sluis, trok ik rond in Ijsland. Ik leerde er hoe mensen een eigen keuken ontwikkelen waar dat niet evident is; waar je zongerijpte tomaten en smaakvolle olijfolie niet om de hoek vindt. In Ijslandse keukens leerde ik creatief zijn met wat er wél beschikbaar was. Het is wat ik zoveel jaren later doe in onze traiteurswinkel en ons restaurant, onder andere als North Sea Chef. Als boerenzoon werk ik uit respect en solidariteit samen met producenten die gepassioneerd investeren in eerlijke producten. Als beenhouwer verwerk ik van kop tot staart de dieren die ik slacht.”

 

Noch in het restaurant, noch in de traiteurswinkel vind je halffabrikanten: alles wordt volledig zelf gemaakt. Als het niet kan gemaakt worden, zit het niet in het aanbod. Zo vervangt rundsrillette boter en komt er enkel azijn van het huis op tafel.

 

www.tetepressee.be

#zerowaste #butcherchef #allhomemade #northseachef #traiteurwinkel #30miles

Inspired by Kookeetmenu
Herfsteditie (vr 25 en za 26 september)

* Op houtskool geroosterde koolzaaddesem, smeerpaté van biokip met gekonfijte kipfilet en gekarameliseerde appelen

* Groenlof gevuld met zwezerik en pompoenrisotto

* Gekarameliseerd groenlof, zwarte peper en gekonfijte filet van bosduif.

* Mooie meid, handgepelde garnalen en stoemp van bloomkool

* Appelgelei met amandelen

Interesse? Reserveer hier je tafel