Een culinaire trip in
4 seizoenen

’t Pakhuis

’t Pakhuis
’t Pakhuis
  • Chef
  • Patrick Derudder

“Als schipper was ik 280 dagen per jaar op zee. Dat woog op mijn privéleven; er was nauwelijks vrije tijd. Bovendien ging de visserij een vijftiental jaar geleden door een moeilijke periode. Daarom besloot ik in 2006 samen met mijn partner in Zeebrugge ’t Pakhuis te openen. Aanvankelijk was het een eet – en praatcafé en serveerden we kleine hapjes. Op vraag van klanten evolueerden die tot volwaardige gerechten: kabeljauw, tong, noordzeekreeften… Niets is panklaar, want we bereiden alles zelf in huis: van onze bouillon tot de limoncello. Ik koop alle vis ter plaatse in de vismijn en fileer en bewerk de vis ook zelf. Als de zalm hier wordt gerookt in de open haard, ruik je de zee op een andere manier en komt het water je in de mond.” 

 

Een schoenmaker blijft misschien best bij zijn leest, maar als een visser chef wordt, kan daar iets prachtigs uit voortvloeien. In een maritieme setting eet je hier klassiek, maar bovenal lekker. Vis is natuurlijk de specialiteit en het terras kijkt uit op de jachthaven.

 

www.tpakhuis.be 

#visrestaurant #allesvers #maritiem #productkennis

Inspired by Kookeetmenu
Herfsteditie (vr 25 en za 26 september)

* Krab, groenlof en cox appels
* Heek, mosterdsaus en groenlof
* Appelcrumble met huisgemaakt vanille-ijs en amandelnoten

Interesse? Reserveer hier je tafel