Een culinaire trip in
4 seizoenen

Secondo Sud

Secondo Sud
Secondo Sud
  • Chef
  • Luigi Sica

“In mijn geboortestreek Puglia leerde mijn grootmoeder me koken met respect voor basisproducten en hun producenten. Mijn grootvader nam me mee in de velden en bossen om de gewassen in de regio te leren kennen. Tijdens mijn universiteitsjaren heb ik zowel in een pizzeria als in een sterrenrestaurant gewerkt, zowel in de zaal als in de keuken. In 1998 sloot ik me aan bij de slowfood beweging nadat ik Carlo Petrini en Davide Paolini had leren kennen. Zij bevestigden de visie van mijn grootmoeder: afkomst en kwaliteit van het product bepalen de smaak. Ik heb meegewerkt aan de opbouw van de eerste ‘oasi del gusto’ van slowfood. Via het koken wil ik mensen ervan overtuigen dat de aarde onze steun nodig heeft om te blijven bestaan.”

 

In dit Italiaans restaurant worden biologisch en artisanaal gekweekte producten rechtstreeks uit Italië geïmporteerd. De chef creëert er originele en authentieke gerechten mee, geïnspireerd door zijn kindertijd bij de zee in het zuiden van Italië.

 

www.sudinbrugge.com 

#italianchef #slowfood #sudinbrugge #seizoensproducten #creatievekeuken

Inspired by Kookeetmenu
Herfsteditie (vr 25 en za 26 september)

Hapje:
* focaccia – groenlof – ansjovis – burrata
Cannellone ‘Goenlof’ maal 3:
* Gevulde verse pasta met groenlof en ricotta uit Puglia
Kook-Heek:
* Heek in korst van zwarte thee – aardappel – limoen
Mela Mela Mela:
* Appel: sorbet – geconfijt – krokant

Interesse? Reserveer hier je tafel!