Een culinaire trip in
4 seizoenen

Le Jacobin

Le Jacobin
Le Jacobin
  • Chef
  • Carl Van Oyen

“Tafelen kleurde mijn jeugd, want mijn ouders kookten lekker en graag. Toch duurde het even voor ik zelf in de keuken ging staan. Tijdens mijn studies besefte ik dat een kantoorjob niets voor mij was; ik had nood aan een creatieve uitlaatklep. Via omwegen begon ik op mijn zeventwintigste aan de eenjarige koksopleiding in hotelschool Spermalie. Daar, maar vooral tijdens mijn weekendwerk in pure C, sloeg de vonk over. Inspiratie haal ik uit oude kookboeken, maar net zo goed uit een product of uit mijn omgeving. Japan staat op mijn wishlist als prikkelende culinaire bestemming. ‘Grond’ associeer ik met eenvoud en duurzaamheid, respect voor streekeigen producten en lokale producenten. En ook met het zoeken van je eigen wortels.” 

 

Lokale en duurzame producten als basis genieten de voorkeur. Huisgemaakte charcuterie speelt een prominente rol in deze zaak. Samen genieten en delen in een ongedwongen sfeer, volgens het ritme van de keuken, is het uitgangspunt.

 

www.pate-en-route.be

 

#eigenwijs #impulsief #leergierig #ambitieus #trots

Inspired by Kookeetbox
Herfsteditie (vr 25 en za 26 september)

* Kroketjes van koolvis
* Millefeuille van suikerbrood, varkensrillete en pistache
* Tarte tatin van oude rassen
* Pâté en croute
* Gougères

Elke box is voorzien voor 2 personen.

Interesse? Reserveer hier je box!