Een culinaire trip in
4 seizoenen

Komtuveu

Komtuveu
Komtuveu
  • Chef
  • Jelle Hinderyckx

“Ik ben destijds gestart aan de afwas in de horeca, waarna ik me opwerkte tot barman en kelner. Na mijn opleiding aan de Hotelschool kwam ik bij Hertog Jan terecht. Daar bediende ik eerst de gasten, maar later rolde ik de keuken in en ontdekte daar de passie voor het koken. Mijn inspiratie komt uit de natuur: wat die mij in de schoot werpt, daarmee ga ik aan de slag. Land, zee en lucht bieden prachtige producten, en naargelang de tijd van het jaar, maak ik daaruit mijn keuze. Andere omgevingen, een ander klimaat…ze leiden tot andere gewassen en dieren, andere bereidingswijzen en nieuwe smaken. Daarom zou ik het fijn vinden om eens samen te koken met chefs uit een heel ander land.”

 

Natuur, zuivere smaak en beleving voor de gast staan centraal. De chef streeft naar extreme puurheid en zo authentiek mogelijke smaken. Dat kan door seizoensgebonden keuzes op het bord te brengen, met beheersing van de juiste bereidingstechnieken.

 

www.komtuveu.com

#koppig #eigenwijs #doorzetter #autist #lastig

Inspired by Kookeetmenu
Herfsteditie (vr 25 en za 26 september)

* Limousin tartaar –  groenlof – miso

* Catch of the day – salsa van wulken en spinazie – choron

* Appel – ijzerkruid – venkel

Interesse? Reserveer hier je tafel!