Een culinaire trip in
4 seizoenen

Den Dyver

Den Dyver
Den Dyver
  • Chef
  • Niels Floréal

“Als jonge, leergierige chef kook ik vanuit mijn gevoel en dat zegt onder andere dat je méér kunt halen uit kwaliteitsvolle producten: weinig moet worden weggegooid, want bijna alles is bruikbaar in een ander gerecht. Maar dan moet je werken met verse ingrediënten en dat wil zeggen: koken met wat onze boeren net hebben geoogst, met wat onze vissers net hebben gevangen. Hoe lokaler, hoe beter. En onze Vlaamse bodem levert producten van topkwaliteit. De inspiratie om daarmee aan de slag te gaan, komt terwijl ik aan het sporten ben. Dan gaan mijn gedachten alle kanten op en vind ik combinaties uit. De bewondering voor onze eigen oogst, vangst en kweek wil ik uitdragen naar mijn klanten zodat ze ook thuis gaan kiezen voor streekeigen producten.” 

 

In Den Dyver kiest Niels Floréal – die de brasserie recent overnam – voor een betrouwbare keuken met herkenbare smaken en passie voor het product. Zero waste is het credo, de liefde voor de eigen streek voel je op het bord.

 

www.dyver.be 

#jong #ambitieus #lokaalbelang #zerowaste #seizoensgebonden

Inspired by Kookeetmenu
Herfsteditie (vr 25 en za 26 september)

* Coquilles met appel en koffie
* Stoemp van groenlof en spek met heek, garnalensaus, gepofte groenten
* Sabayon van Calvados met ijs van appel

Interesse? Reserveer hier je tafel!