Een culinaire trip in
4 seizoenen

De Republiek

De Republiek
De Republiek
  • Chef
  • Lissy Vermeulen

“Sinds een vijftal jaar ben ik aan het werk als kok. Mijn passie voor koken heb ik al veel langer, maar na mijn studies aan de Kunstacademie Brugge koos ik eerst voor een artistieke vervolgopleiding aan het KASK in Gent. Dat creativiteit mijn drijfveer zou zijn, lag dus altijd al vast. Toen ik vervolgens koos voor de eenjarige koksopleiding in Spermalie, wist ik dat de keuken mijn atelier zou zijn en de producten mijn creatief materiaal. Want koken is een kunst. Toen ik zelf een tijdlang vegetariër was, ontdekte ik de veelzijdigheid van groenten. Nu vormen ze nog steeds de basis van mijn gerechten. Het liefst dien ik die op als mooi gedresseerde smaakbommetjes; een streling voor de tong én het oog.” 

 

De Republiek is een ontmoetingsplek waar creatievelingen komen genieten. De keuken is eerlijk, hip en dagvers. Ze biedt een dagelijks wisselende lunch, een vaste kaart naar ieders smaak, en tapas voor de kleine honger of om de tafel royaal mee te vullen.

www.republiekbrugge.be/kookeet

#creatief #eigenzinnig #gepassioneerd #kameleon #inventief

Inspired by Kookeetmenu
Herfsteditie (vr 25 en za 26 september)

* Bieten – warmoes – appel – belegen geitenkaas – kruiden OF champignons – knolselder – boerenkool – Keiemse witte
* Heek – geplette aardappel – groenlof – raap – karnemelk OF ragout van geit – pompoen – tabouleh van bloemkool
* Appel – anglaise – amandel

Interesse? Reserveer hier je tafel