Een culinaire trip in
4 seizoenen

De Broodsmid

De Broodsmid
De Broodsmid
  • Chef
  • Stefan Vandaele

“Mijn papa maakte vroeger, samen met buren en vrienden te midden van een gezellige drukte, zelf zijn brood. Het fascineerde mij dat je met bloem, water, zout en desem of gist heel lekkere broden verkreeg, terwijl de afzonderlijke ingrediënten eigenlijk niet zo smakelijk zijn. Meerwaarde kunnen geven aan een levensmiddel dat dagelijks op tafel komt, dat wou ik ook gaan doen. De basis van ons brood is het lokaal kweken van ons eigen graan dat we ook zelf malen. Zo zijn we er zeker van dat de bloem geen additieven bevat. Want ons brood is integraal puur natuur en het bakken ervan een artisanale ambacht.” 

 

De Broodsmid werkt met uitsluitend pure ingrediënten zonder toevoegingen. Bakken gebeurt met veel respect voor de natuur en voor tradities. De specialiteit is desem en alles wat er verband mee houdt.

 

@debroodsmid

#DEBROODSMID #lokaal #desem #artisanaal #nieuwsgierig

Inspired by Kookeetmenu
Herfsteditie (vr 25 en za 26 september)

* Quiche met groenlof, geitenkaas en vangst van de dag
* Tarte tatin van traag gegaarde appel met karamel en vanille en crème anglaise

Interesse? Reserveer hier je tafel!