Een culinaire trip in
4 seizoenen

Cantine Copine

Cantine Copine
Cantine Copine
  • Chef
  • Karen Keygnaert

“Mijn verhaal begint met een thuis in de bossen van Vlaanderen en ouders die belang hechten aan buiten spelen, de natuur ontdekken en eten met het hele gezin. Mijn moeder was heel erg bezig met gezond eten: tijdens de week kregen wij als kind grote hoeveelheden groenten, quinoa, bulgur, gierst en rare dingen op ons bord. Maar in het weekend was het feest, want dan kookte mijn vader, een Bourgondiër die lekker had leren koken van zijn moeder. Nadat ik ontdekte dat mijn studie architectuur toch niet mijn ding was, kwam ik in de keuken terecht. Daar combineer ik de encyclopedie aan gezonde ingrediënten van mijn moeder met het bourgondische van mijn vader. Kunst, films en boeken zijn inspiratiebronnen.”

 

Hier genieten mensen van elkaars gezelschap en van lekker eten. In een bedrijfskantine worden vaak de echt belangrijke dingen gezegd. Copine is de informele Franse term voor een goede vriendin. In ‘Cantine Copine’ zit de filosofie van de zaak vervat.

 

www.cantinecopine.be

#vivelescopines #nietmoeilijkdoen #downtoearth #speels #creatief

Inspired by Kookeetmenu
Herfsteditie (ma 21 september tot vr 25 september)

* Toast Canibale
* Pladijs/groenlof/hete bliksem/beurre blanc cider

Interesse? Reserveer hier je tafel