Een culinaire trip in
4 seizoenen

Bruut

Bruut
Bruut
  • Chef
  • Bruno Timperman

“Ik ben een autodidact die van zijn moeder de liefde voor lekker eten meekreeg. Aan de slag in de horeca, mijmerde ik over een eigen restaurant aan de Meebrug. En Bruut zit in het pand waar ik toen van droomde. Ik amuseer er mij met de smaken van de regio. Producten van onze boeren, maar ook van de wildpluk: er is zoveel eetbaars dat men nog niet – of niet meer – kent. De amandelsmaak van de moerasspirea, het citrusachtige van de gewone berenklauw: ik vind ze om de hoek en ze geven een ongekende finesse en energie aan mijn gerechten. Ik luister altijd naar de natuur. Brood met gist vervang ik door zuurdesembrood omdat dat aansluit bij onze natuurlijke vertering. Natuurwijnen zijn ook mijn ding: vaak bouw ik een gerecht op rond hun karakter.”

 

Bruut staat voor BRUno en Brugse terroir. In elke hap, slok en bereidingswijze zit een missie: hier eet je zoals de natuur het bedoeld heeft, en zoals de chef het gedroomd heeft. Zijn buikgevoel is de gids die jouw smaakpapillen verrast en verwent.

 

www.bistrobruut.be

#wildpluk #experiment #kruidenkoning