Een culinaire trip in
4 seizoenen

Assiette Blanche

Assiette Blanche
Assiette Blanche
  • Chef
  • Stefaan Timmerman

“Ik ben opgegroeid op een boerderij, dicht bij de natuur en haar smaken, met huisgemaakte mayonaise en broden en boter en groenten uit de moestuin. Als het haar van het zelf gekweekte en geslachte varken werd gebrand, kreeg het vlees een voorgerookt aroma. Na enkele dagen rijpen was het super. Niets werd verspild en dat pas ik nog toe: de vetrandjes van de zalm die ik fileer, konfijt ik voor in een hapje. Ik hou ervan als de inspiratie zich spontaan aandient, bijvoorbeeld als ik mijn hobby, fotografie, beoefen. Koken is smaken begrijpen, kennis opdoen en intuïtie behouden: dezelfde bewerking en hetzelfde product geven telkens een iets ander resultaat. Na de kokschool begon ik te werken in De Sloep en nog steeds is de viskeuken mijn dada.”

 

Toen Stefaan Timmerman zijn bekroond Blankenbergs restaurant inruilde voor Brugge, startte hij met een wit blad, of zeg maar een wit bord. Nu is de chef er een vaste waarde voor wie zoekt naar een geïnspireerde terroirkeuken in een gemoedelijk kader.

 

www.assietteblanche.be

#smaakisalles #inspiredbynature #zerowaste #cosy #gemoedelijkheid